Росица Пейчева даде нов живот на “Събрали са се, събрали”

Росица Пейчева даде нов живот на “Събрали са се, събрали”

Росица Пейчева зарадва почитателите на хубавата народна музика с видеоклип на емблематичната народна песен “Събрали са се, събрали”. Тя е от репертоара на голямата народна певица Надежда Хвойнева. Росица Пейчева се свързва с нея приживе, за да поиска разрешение да изпее три автентични родопски песни, станали популярни в нейно изпълнение. Получава благословията й и през 2000-та година записва фолклорните бисери “Събрали са се, събрали”, “Тодьо, мамин Тодьо” и “Руса майка плетеше”.

“Тъй като “Събрали са се, събрали” е една от любимите ми родопски народни песни и остана без клип, реших, че е време да й дам нов живот. Снимахме край Лилково, а за хореографиите отново се доверих на танцьорите от “Етноритъм”, с които от години работим много добре. Тача ги, защото държат на българското, автентичното”, откровена е Росица Пейчева пред www.planeta.tv.


В новия си клип певицата е облечена с оригинална златоградска родопска носия, любезно предоставена от организаторката на нейния първи фен клуб в Златоград, г-жа Албена Мостабашова. Режисьор и оператор на видеото “Събрали са се, събрали” е Радослав Георгиев. 
Росица Пейчева е подготвила още нови клипове, които много скоро ще направят премиера в Planeta Folk Official и в ефира на телевизия “Планета Фолк”.

КАТЕГОРИИ