Различните лица на Росица Пейчева

Различните лица на Росица Пейчева

В Страстната седмица в “Автограф” гостува един от водещите изпълнители на народна музика в България, Росица Пейчева. Броени дни преди Възкресение Христово певицата ще сподели как се отбелязва Великден в нейното семейство и чрез живите изпълнения, които ще направи в студиото на предаването, ще се опита да внесе уюта на празника в домовете на зрителите. В “Автограф” почитателите на Росица Пейчева ще видят различните лица на любимата си изпълнителка, през погледа на нейните най-близки хора, приятели и колеги.

В началото на предаването нейните родители – Черешка и Митко, ще разкажат какво дете е била Роси, в каква семейна среда е израснала и как се е запалила по музиката.

“Невероятно е да имаме такава прекрасна дъщеря като Роси. Като запее и ми трепка сърцето - споделя майката на певицата, а за баща й това е голяма радост - За съжаление никой от внуците ни не наследи нейния талант, но се надяваме правнуците да направят това.”


В “Автограф” учениците на певицата, с които тя работи от една година, ще покажат какъв педагог е Роси и какво са успели да свършат заедно до момента с любимата си изпълнителка и преподавателка.

“От дълги години се занимавам като педагог и за мен е радост, щастие и удоволствие да работя с деца, особено когато са талантливи, да предам това, което аз умея на малките – моите последователи”, казва певицата пред водещата Галя Димитрова.


В края на предаването Росица Пейчева заедно с момичетата от Академичния хор към АМТИИ – Пловдив ще представят песни в любимия многоглас на певицата.
Роси ще разкаже за новите мелодии, които е избрала заедно с главен асистент д-р Данка Цветкова и с проф. д-р Костадин Бураджиев – заместник ректор на АМТИИ – Пловдив, които също застават пред камерите на “Автограф”, за да споделят впечатленията си от дългогодишното си сътрудничество с Росица Пейчева.

“Росица Пейчева ме спечели с нейната упоритост да ме спечели – казва с усмивка проф. Бураджиев – Аз упорито отказвах да работя по нейния проект, защото за мен това беше нещо, от което няма да има полза. Многогласието е “тера инкогнита”, но в последно време се оказа, че доста от изпълнителите взеха пример от нея и започнаха да правят експерименти, което означава, че сме направили крачка в правилна посока.”


За д-р Данка Цветкова Роси е един боец, от който можем винаги да взимаме пример:

“Първото нещо, което впечатлява, е нейната уникална усмивка и нейния позитивизъм. Аз не познавам по-позитивен човек от нея. Освен това тя има невероятната способност да се наглася според ситуацията, което в днешно време е много полезно и ценно. И като един изпълнител, който трябва непрекъснато да върви в крак с времето, много точно усеща вибрациите и се насочва точно натам, накъдето трябва. Няма как да пропусна, че тя притежава превъзходни гласови и вокално-технически качества. И ако всичко това, аз не бях го видяла в нейно лице, може би нямаше толкова много да настоявам тя да върви в тази посока”, казва още д-р Цветкова в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ