С “Бащино огнище“ в Кюстендил

С “Бащино огнище“ в Кюстендил

Новият брой на “Бащино огнище“ ни отвежда в Кюстендил, един от най-древните градове на България, наследник на антична Пауталия и средновековен Велбъжд. Всяка година по това време в града се провежда “Празника на черешата”. Първото изложение е през далечната 1896 г., когато е учредена Първата национална овощарска изложба и градът получава званието “Майка на българското овощарство”. Екипът на предаването ще се постарае да предаде на зрителите настроението, което владее града в тези дни, както и ще покаже някои от забележителностите на Кюстендил, сред които е древната крепост Хисарлъка.

По повод празника на Св. Св. Петър и Павел ще ви отведем и до най-старата и най-голяма възрожденска църква в този край, която носи имената на апостолите и се намира в центъра на село Преколница. Храмът е построен върху основите на стара малка църква през 1848 година, на площ от 273 кв. м. и е обявен за паметник на културата.

Именичката Пепи Христозова споделя защо 29 юни е толкова специален ден за нея и семейството й, като отправя поздрав с песен към зрителите. Голямото интервю в “Бащино огнище“ е с младата народна певица Айшенур, която представя своя дебютен албум “Любов без граници“.

КАТЕГОРИИ