С българска песен на празник и в делник

С българска песен на празник и в делник

За “Виевската фолк група” лятото започна много ударно. Те вече гостуваха на няколко събора в Тракия, а вече с нетърпение очакват срещата с публиката на Роженския събор в Родопите, на който са чести гости още от 1977 г. През юли и август им предстоят още много срещи с любителите на фолклора, но обещават да намерят време и за нови композиции. Вече имат подготвени три нови песни, които ще заснемат в началото на есента.

Хубави слънчеви мигове пожелават музикантите от оркестър “Пловдив” на всички зрители. Ръководителят на оркестъра - Славчо Александров и съпругата му Цонка Нанова, солистка на оркестъра, посрещнаха първите летни дни на кратка, но незабравима семейна почивка в Свети Влас, а летният период за оркестъра ще бъде изпълнен най-вече със сватбени тържества.

И оркестър “Канарите” започнаха Лято 2019 край морския бряг. Няколко вълнуващи дни по Черноморието ги заредиха с емоции за следващи концерти, в които участваха. Музикантите бяха гости на събора в Драгойново, Първомайско. Едни от най-популярните песни на ръководителя на оркестъра - Атанас Стоев, “У Недини равни двори” и “Драгойновските баири” са посветени на това древно селище с богата история. На 8 юли “Канарите” бяха и на снимачната площадка за видеореализацията на хороводната песен “Севдице, Невяно”, а зрителите на “Планета Фолк” вече с нетърпение очакват появата на видеоклипа.

КАТЕГОРИИ