С “Кака Дора” ни среща Формация “Паскалев - Пловдив”

С “Кака Дора” ни среща Формация “Паскалев - Пловдив”

Ако искате да се повеселите в летните жеги, да повдигнете настроението си и да се забавлявате, то непременно гледайте видеоклипа на най-новата песен на Формация “Паскалев - Пловдив” със заглавие “Кака Дора”. Той ще ви откъсне от напрегнатото ежедневие и ще ви пренесе в света на Северозападна България, където хората имат особено чувство за хумор.
Мелодията е авторска на цигуларя Иван Паскалев, вдъхновен от магията на Северозапада. Ритъмът е 9/8-ми, в стила на свирните от село Бутан, Врачанско.

“Отдавна имах идея да направя точно такава песен защото в Северна България я играят на хоро. Ритъмът е много пленяващ и вярвам, че ще допадне на почитателите ни. Нашата солистка Ивелина Денкова написа закачливия текст, Петьо Картулев засне видеоклипа в Комплекс “Приказките” край Харманли и се радваме днес да ви представим нашата “Кака Дора”, с усмивка казва Иван Паскалев.

2
С “Кака Дора” Формация “Паскалев - Пловдив” ни представят и най-новото попълнение в оркестъра – кларинетиста Христо Станков. Той е от с. Братя Даскалови, Чирпанско и свири заедно с Формацията от пролетта на 2022 година. За радост на феновете от Северна България, когато Формация “Паскалев - Пловдив” има концерти в този край на страната, към тях се присъединява и досегашния им кларинетист Даниел Ангелов, който вече живее във Видин. Така въздействието на композициите, които представят е още по-вълнуващо за публиката.

КАТЕГОРИИ