С обичани фолклорни мелодии ни зарадваха Джена и “Канарите“

С обичани фолклорни мелодии ни зарадваха Джена и “Канарите“

Приятна изненада поднесе Джена на почитателите си. Певицата подари първия от новите фолклорни видеоклипове, които засне в началото на месец юни с орк. “Канарите“. Премиера в Planeta Folk Official направи “Замръкнала е хубава Яна/Кучета лаят“.
Фолклорната селекция е в ритъма на ръченица и представя две от емблематичните композиции на Атанас Стоев – Канара. “Замръкнала е хубава Яна“ е първата мелодия, написана от него, специално за Надя Стоева, когато тя се присъединява към орк. “Канарите“. Оригиналната версия е изпълнена в дует от солистките Надя Стоева и Стефка Аврамова през 90-те години. Второто заглавие - “Кучета лаят“ също е от този период и винаги е част от репертоара на формацията. “Канарите“ се радват, че днес, точно Джена дава нов живот на тези песни.

“Джена е най-подходящият глас и тембър, който да възпроизведе тези популярни мелодии от нашия репертоар. Щастлива съм, че в началото на Лято 2020, се събрахме всички, за да зарадваме почитателите на българската народна музика“, споделя Надя Стоева.

Видеоклипът на “Замръкнала е хубава Яна/Кучета лаят“ в изпълнение на Джена и орк. “Канарите“ е заснет във формат Ultra HD-4K от режисьора Радослав Георгиев в стария Несебър. Целият екип благодари на Общината за съдействието и възможността едни от най-популярните български фолклорни мелодии да бъдат представени в града, обявен от Юнеско за Паметник на Световното културно наследство.

КАТЕГОРИИ