Сърби оцениха таланта на Илиян

Сърби оцениха таланта на Илиян

Илиян стартира лятото не са една, а с цели две награди. Певецът побърза да разкаже за своите отличия пред камерата на “Звездно”, където става ясно, че първата статуетка идва от Лесковац в съседна Сърбия.

“Бях поканен на концерт в Лесковац и организаторите ме изненадаха с приз за “Най-харесван български изпълнител в Сърбия”. Сигурно има и други колеги, които харесват, но този път късметът е мой, за което благодаря.”

Мениджърът на телевизиите с марката “Планета”, д-р Хари Янакиев, пита Илиян какво се случва със сръбските песни в българска интерпретация, които липсват в последните години.

“Напоследък заложихме на авторските парчета, което е много по-добре. На мен лично повече ми допада да правя авторска музика, отколкото кавъри, защото има страхотни музиканти в България, както и страхотни изпълнители, но понякога търсим по-лесното, за да станат по-бързо нещата. Преди 25 години, когато дойдох в София, започнах със сръбска, гръцка, балканска музика. Доста време си попях по кръчмите и сръбските хитове много ми се отдаваха.”

Илиян споделя, че е имал честта да пее на една сцена с големите сръбски звезди Шабан Шаулич, Кеба и Дарко Димитрович. Засега не е мислил за дует с някой колега от нашата съседка, но много харесва младата певица Мария Шерифович, която спечели “Евровизия”. Ако му се отдаде случай, би направил обща песен с нея, защото обича предизвикателствата.

На официалното откриване на сезона в Слънчев бряг Илиян получи и втората награда, която го короняса като “Кралят на купона”.

“Близки хора, които много уважавам, успяха да ме изненадат с този приз, защото съм го заслужил през годините. Много благодаря на Митко и Вальо за наградата и за това, че оценят таланта ми и дарбата, която имам.”

Илиян вече успя да предложи две горещи парчета за летните партита, с което само потвърждава, че наградите са напълно заслужени. Дуетът с Емануела, “Я се успокой”, влезе мигновено в плейлистите на DJ-те, а най-новото предложение на Илиян със заглавие “Машина” ft. N.A.S.O се очертава като един от хитовете на Лято 2019.

“Обичам повечето парчета, които правя, към всички изпитвам някаква любов, но тя е различна. Към “Машина” имам специална емоция, допада ми, харесва ми, в мой стил е и се надявам да докосне сърцата на всички мои фенове”, казва още изпълнителят.

КАТЕГОРИИ