Сестри Диневи и Светла Дукатева на “Ритъмът на България 2024”

Сестри Диневи и Светла Дукатева на “Ритъмът на България 2024”

На 6, 7 и 8 септември Ловеч привлича любителите на фолклора, защото градът е домакин на 9-ия национален фолклорен събор “Ритъмът на България 2024”. Програмата включва конкурс за вокално и танцово изкуство, както и представяне на различни занаяти. Целта на събора е да допринесе за съхранението и разпространението на българския фолклор, като даде възможност за общуване на хореографи, музикални ръководители и изпълнители – радетели на българщината.

“Ритъмът на България“ е форум за среща на всички сценични направления, свързани с народното творчество, и изпълнители от различните жанрове и възрасти и от всички краища на България. Тази година специални гости в програмата са обичаните изпълнители Сестри Диневи и Светла Дукатева.

“За нас ще бъде удоволствие да открием фестивала “Ритъмът на България 2024” заедно с танцьорите от ФТА ”Балкански огън”. Очакваме ви да се веселим заедно с хубави песни!”, е посланието на Сестри Диневи, чиято изява на фестивалната сцена е на 6 септември.

2
Честта да закрие 9-ия национален фолклорен събор “Ритъмът на България 2024” в Ловеч пък се пада на Светла Дукатева. Гласът на Родопите ще пее за всички свои почитатели в Града на люляците. Тази година певицата ни представи своя първи фолклорен албум, озаглавен “Българско хоро”, а какво по-хубаво има от това всички да се хванат на голямото хоро, водено от Светла Дукатева. Организаторите на събора отправят покана към всички любителите на българския фолклор от цяла България и ловчалии, като символични домакини, по възможност да бъдат облечени в народни носии или елементи от носията.

КАТЕГОРИИ