Сестри Диневи: От малки сме научени на труд и отговорност

Сестри Диневи: От малки сме научени на труд и отговорност

Сестри Диневи споделят как са започнали да пеят като много малки в предаването “От моето детство”. От интервюто става ясно, че началото на тяхната музикална приказка е в китното градче Гълъбово, откъдето са родом.

“Като всички български деца и ние сме израснали с много игри и забавления, с разликата, че от малки сме научени на труд и отговорност – казва Диляна Динева, а Миглена Динева продължава – В нашето семейство винаги се е слушала народна музика. Всички обичаха да пеят, но само за удоволствие. Ние бяхме първите, които излязоха да пеят пред публика.”


Диляна Динева си спомня, че по-късно са се включили със сестра й във фолклорната вокална група в Гълъбово, където за първи път са облекли народни носии. Те са им много скъпи, защото са наследство от тяхната пра-пра-баба по майчина линия:

“Аз имам спомен, че носиите бяха от чиста вълна и много ме боцкаше – разказва Диляна, а Миглена допълва – Но желанието на сестра ми да пее и да се изявява на сцена беше толкова силно, че в един момент тя забравяше за това неудобство. Красивата носия, в която ме обличаха и мен като дете  беше много тежка и аз нямах търпение да свърши концерта и да я съблека. После пък имаше момент, в който нямахме търпение да се появи повод отново да облечем народните носии и да запеем.”


Любовта към фолклорния костюм Сестри Диневи пренасят и в своите клипове, защото хубавата българска носия винаги е повод за гордост.

“Тази любов към фолклора и към народните носии явно се е предала и на моята дъщеря, защото в последния ни клип “На розобер“ включихме и нея. Тя също е облечена във фолклорна носия. Интересното беше, че след като свършиха снимките, тя също не искаше да я съблича”, казва още Диляна Динева.

КАТЕГОРИИ