Сестри Диневи радват с “Граовско настроение”

Сестри Диневи радват с “Граовско настроение”

В навечерието на празника Баба Марта Сестри Диневи зарадваха почитателите на българския фолклор с два нови песни, събрани в китката “Граовско настроение”. Дуетът вече е готов и с live-премиерата на песните и това ще се случи на 3 март на Площада пред Община Стара Загора, където Сестри Диневи ще участват в голямото фолклорно веселие “Празник споделен”. Часът на тяхната изява е точно в 16.00.
2
“Граовско настроение” е за всички, които обичат майсторските хора и включва песните “Арна жена” - по текст на Мариета Ангелова, музика – на Сестри Диневи и аранжимент на “Стоки бенд”, както и “Месечинко ясна” – музика и текст: народни и аранжимент отново на “Стоки бенд”. Режисьор на видеоклипа е Тенчо Янчев.

“Създали сме тези песни заради желанието на почитателите си, разкриват Сестри Диневи. – По време на концерти, празници и събори публиката иска да играе хора и ние им подаряваме това удоволствие. Мелодиите са типични за Шопския фолклор, водещ е чистият и неподправен хумор, допълнен от добронамерената закачка, че жената е по-оправна от мъжа.”

Новите песни в “Граовско настроение” са жизнени, динамични и игриви. Носят неповторима емоция, а Сестри Диневи ги изпълняват с усмивка, темперамент и въодушевление. “Граовско настроение” със сигурност ще зарадва ценителите на хубавата българска народна музика още повече, че предстоят хубави и светли празници.

КАТЕГОРИИ