Сестри Диневи с четири нови песни

Сестри Диневи с четири нови песни

Сестри Диневи са готови с четири нови песни и съвсем скоро планират да снимат видеоклипове. Интересен факт е, че това са мелодии, които до момента са липсвали в техния репертоар като ритмика.

“Едната от песните се играе на Еленино хоро. Тя е с хумористичен текст, който написа Мариета Ангелова. Записахме и песен в стила на Чичово хоро “Биле, Биляно”. В нея има една изненада, която ще споделим след заснемането на клипа”, казват Диляна и Миглена Диневи в рубриката “Край огнището”.

Третата мелодия е на голямата народна певица Динка Русева, учителка на Сестри Диневи, която приживе дава съгласието си те да запишат “Бяла Драгана”, емблематична песен от нейното творчество.

“Четвъртата мелодия също е изненада за нашите почитатели. Тя е съвместно със  “Стоки бенд”, който се завръща на музикалната сцена в нов състав. Композицията е авторска и е подарък от моята свекърва, която също е певица и ни даде тази песен от сърце”, разкрива Диляна Динева.

Сестри Диневи споделят, че през следващите месеци им предстоят участия на много събори в цялата страна.

“Вълнуващо е да пееш на събор, защото това са празници, които се предават от поколение на поколение до ден днешен.”


Певиците припомнят на зрителите на “Бащино огнище” и своя пролетен концерт за българската общност в Северна Ирландия, който им подари незабравими моменти:

“Имахме удоволствието да пеем на българите, които са там от много години и може би затова концерта мина толкова емоционално и вълнуващо, както за тях, така и за нас. Бяха дошли наши сънародници, живеещи  в различни градове на Северна Ирландия, за да се насладят на хубавите български песни. Бяхме подготвили разнообразен репертоар, както народна музика, така и балканска, а също и песни, които са задължителни за едно участие в чужбина като “Я кажи ми, облаче ле, бяло” и “Моя страна, моя България”. Специален гост беше българският консул, който дойде от столицата Белфаст. На финала на концерта имаше сълзи в очите на всички.“

КАТЕГОРИИ