Шест водещи имена се борят за “Фолклорен изпълнител/формация на 2015”

Шест водещи имена се борят за “Фолклорен изпълнител/формация на 2015”

Тази година телевизия “Планета” отново ще връчи статуетки на изпълнителите, които през 2015 година се отличиха с работата си в областта на фолклора. Общо шест имена бяха избрани от феновете след предварителното гласуване, а ето и кои са претендентите за статуетка в тази категория.
Първата звезда с номинация за “Фолклорен изпълнител/формация на 2015” е Емилия. Освен с хитови заглавия в поп-фолка, певицата се откроява и с богат репертоар от фолклорни мелодии, с които също печели сърцата на публиката.
Ивана винаги е била сред най-любимите музикални звезди на България, а през 2015 година тя представи няколко интересни заглавия, които подчертаха различните особености на “стила Ивана” - силно фолклорно начало, магнетична модерна линия и ефектни балкански заигравания, а зрителите гласуваха тя да е сред финалистите в тази категория.
Ивелина Колева е сред фолклорните изпълнители, които изпратиха една успешна музикална година, в която успехите на сцената и любовта на публиката се увеличаваха. Всичко това получи своеобразен израз и в гласуването за Годишните музикални награди на “Планета” ТВ, където тя е с номинация за “Фолклорен изпълнител/формация на 2015”.
Години наред орк. “Канарите” са емблема за българския фолклор, както в България, така и извън граница, затова за поредна година формацията ще премери сили в тази категория.
Наред с успешната си поп-фолк кариера, Нелина достойно се представя и във фолклора, с което намира място и сред призьорите в категорията “Фолклорен изпълнител на 2015”.
С номинация в тази категория са Цветелина Янева и оркестър “Орфей”. Вече години формацията печели вниманието и обичта на почитателите на българския фолклор у нас и в чужбина с уникалния си репертоар и с неповторимото майсторско изпълнение на композиците си.

КАТЕГОРИИ