“Що ми се нещо белее” за празника на Иван и Ивана Дякови

“Що ми се нещо белее” за празника на Иван и Ивана Дякови

Телевизия “Планета Фолк” направи подарък към Иван и Ивана Дякови и в навечерието на техния имен ден – Ивановден представи най-новия им дуетен видеоклип “Що ми се нещо белее”. Музиката и текста на песента са народни, а аранжимента е направен от Недко Маджиров. Режисьор на лентата е Петър Картулев, с когото Дякови работят отдавна.
2
Оказва се, че “Що ми се нещо белее” е любима македонска песен на Иван и Ивана Дякови. Изпълнителите споделят, че повод да я заснемат е молбата на техни почитатели от Разложкия край. Точно затова и снимките са направени в Разлог, в подножието на Пирин планина. Към Иван и Ивана Дякови се присъединяват и танцьорите от Ансамбъл “Пирин” – Благоевград.
Премиера на живо пред публика песента получи по време на Коледните и Новогодишни тържества, в които Иван и Ивана Дякови участваха.

“Веселието бе невероятно и ние сме сигурни, че и през цялата 2023 г. ще продължим да правим щастливи всички българи, където и да се намират те”, не крият емоцията си двамата фолклорни изпълнители.

КАТЕГОРИИ