Славеят на Тракия, Динка Русева, остава завинаги в сърцата на българите

Славеят на Тракия, Динка Русева, остава завинаги в сърцата на българите

“Бях дете, когато за първи път чух Динка Русева и останах запленена завинаги от нейния глас и нейните песни – казва Емилия пред www.planeta.tv – За мен тя е най-големия талант от това поколение, един тракийски изпълнител с чист меден глас, който остава ненадминат при майсторското изпълнение на трудните извивки, характерни за музиката от този край.”

В последния ден на февруари ни напусна емблематичното име за българската народна музика, обичаната певица Динка Русева. Тази новина разтърси по-младите й колеги от музикална компания “Пайнер”, които с респект написаха за нея:

Росица Пейчева: “Отиде си един прекрасен човек, една голяма певица и жена! Почивай в мир, миличка! Твоите песни завинаги ще са в сърцата ни!”
Пепи Христозова: “Напусна ни великата Динка Русева! Жената, която остави сърцето и душата си в песните! Затова всички хора я обичаме! Лельо Динче, ти остана истинска до край! Благодарим ти за всички прекрасни песни, които ни подари... Остава спомена за красивата ти усмивка, топлия ти глас и невероятния майсторлък на изпълнение.”

Сестри Диневи: “Днес е тъжен ден! Напусна ни голямата народна певица Динка Русева! Един невероятно добър човек с голямо сърце и душа! Хора като нея никога не умират в нашите сърца!”
Юнона: “Не познавам човек, който да не обожаваше Динка Русева. Дано душата ти и горе намери покой, лельо Динке!”

Може би най-близо до творчеството на Динка Русева през годините е била Емилия. Знаковата народна певица е подарила на звездата на телевизия “Планета” едни от най-обичаните и популярни песни в своя репертоар като “Седнах да вечерям с моята свекърва”, “Разболял ми се млад Стоян” и др.

Емилия: “Спомням си последния път, когато говорих с Динка Русева, тя ми каза, че няма нужда да я питам повече дали мога да пея нейните песни. Просто ми каза: “Пей, каквото ти харесва и така моите песни ще продължат да живеят.”

Емилия ще запомни Динка Русева като много добър човек, който винаги се е държал мило с всички и затова смята, че тя и песните й няма да бъдат забравени.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” помнят с най-добри чувства съвместната си работа през годините с Динка Русева. Изказваме най-дълбоки съболезнования на нейните близки и роднини, и вярваме, че песните на Динка Русева ще се помнят завинаги!

КАТЕГОРИИ