Славка Калчева работи по етно-рок песен

Славка Калчева работи по етно-рок песен

Славка Калчева сподели пред www.planeta.tv, че съвсем скоро ще реализира един проект, който отдавна планира. Той ще бъде много различен от всичко, с което сме свикнали да свързваме името й като изпълнител, но все пак няма да избяга напълно от запазения си стил.

“Това е песен, която пазя от доста време. Отново е авторска. Музиката е готова отпреди години, но сега дойде момента да я осъществя. Това е мелодия, която ще бъде в стил етно-рок, в размер 9/8 – издава Славка Калчева и допълва подробности за това как се е родила идеята за този проект – Имах един период от живота си, в който слушах предимно рок. Аз по принцип много харесвам звука на китара и жици, а и вече имам една подобна песен “Ти си“, по текст на Мариета Ангелова. Затова сега искам да осъществя идеята за тази песен, чийто аранжимент ще е стъпил здраво на основата на фолклора, а темата за българската сватба отново ще присъства.“


Изпълнителката е категорична, че няма как тази тематика да не е застъпена в голяма част от творчеството й, защото освен, че вторият й издаден албум от музикална компания “Пайнер“ е озаглавен “Сватба“, също така името й се свързва със сватбените оркестри и традиционната българска сватба:

“Това е един от най-големите и значими празници за всяко семейство и съм щастлива, че моите песни правят този момент още по-истински и по-български“, откровена е Славка Калчева.

В навечерието на най-светлите дни от годината, певицата споделя, че Великден е нейния любим празник. С радост, тя си припомня най-вълнуващите мигове от подготовката и посрещането на Възкресение Христово на село, когато самата тя е била дете и до днес изпитва особено чувство в тези дни от годината.

КАТЕГОРИИ