След Алпите Райна изкачи и Черни връх

След Алпите Райна изкачи и Черни връх

Страстта на Райна към пътешествията и екскурзиите е пословична, затова никой не се изненада, когато тя зарадва феновете си с фотоси от Швейцарските Алпи. Повече от щастлива изглежда певицата на фона на величествената планина, вперила поглед в безкрая над върховете.
2
Но като първа разходка за 2023 година Райна избра не по-малко величествената Витоша и нейния първенец - Черни Връх. Неговата надморска височина е 2290 метра, което нарежда Витоша на четвърто място по височина сред българските планини – след Рила (връх Мусала – 2925 м.), Пирин (връх Вихрен – 2914 м.) и Стара планина (връх Ботев – 2376 м). Черни връх има специално място в историята на българското туристическо движение. Именно неговото изкачване, проведено на 27 август 1895 г. по инициатива на писателя Алеко Константинов, се смята за рождена дата на организирания туризъм у нас и на Българския туристически съюз (БТС).
3
Последователите на Райна в социалните мрежи се питат коя дестинация ще избере певицата за своето следващо пътешествие. Ние ще издадем, че още на 4 март Райна заедно със Здравко Мандаджиев ще направят грандиозен концерт в Лондон. Поканата идва от вестника на българите във Великобритания – в. “Будилникъ” и лично от неговия издател инж. Емил Русанов. Така българите на Острова ще отбележат три празника – Баба Марта, Националния празник на България – 3 март и Деня на жената – 8 март.

КАТЕГОРИИ