София - красива и многолика

София - красива и многолика

Денят 17 септември е празник на София. Красива и многолика, българската столица посреща гости, за да представи своя колорит и древна история. Паметници на културата, музеи и галерии, красива архитектура, паркове и градини, множество забележителности привличат погледите на всеки от нас. София е не само модерна европейска столица, но и униĸaлeн миĸc oт paзлични eпoxи, cтилoвe, глeдĸи, звyци, вĸycoвe.

Градът е и cвoeoбpaзeн мocт мeждy мeждy Изтoĸa и Зaпaдa, дpeвнocттa и нacтoящeтo. За всичко това е новият филм на телевизия “Планета“ - “Красива София“. Той е от поредицата “Това е България“ и в него ще представим емблематични сгради от градската култура, построени в началото на 20 век.
Урбанистът Здравко Петров, автор на книгата “Исторически маршрути“, е нашия гид и с него ще се разходим в центъра на София. По увлекателен начин, той ни запознава с историята на отделните къщи, техните обитатели и съдбата, която са имали през годините.

Заедно със Здравко Петров се разхождаме по софийските улици, които ни отвеждат до красиви сгради и любопитни сюжети от различни времена и епохи. “Красива София“ може да гледате в програмата на трите канала с марката “Планета“ - “Планета“ ТВ, “Планета HD”, “Планета Фолк”, както и в YouTube канала PlanetaTV Official.

 

КАТЕГОРИИ