Сотос Карабелас стана част от “Пайнер”

Сотос Карабелас стана част от “Пайнер”

В навечерието на Великден стана ясно, че гръцкият изпълнител Сотос Карабелас вече е част от звездния отбор на музикална компания “Пайнер”. В YouTube канала - PlanetaOfficial и в телевизионните програми на “Планета” и Planeta 4K премиера направи неговия самостоятелен клип “An isoun… / Ако беше…”. Музиката и текста на песента са на Sotos Karabelas, аранжимента е дело на Румен Руменов, а режисьор на музикалната лента е Димитър Николов.
2
Гръцкият изпълнител Сотос Карабелас е роден на 27 юли в познатия на всички ни морски град Александруполис. Още от малък осъзнава, че музиката е неговото призвание и на 12 годишна възраст започва да посещава уроци по бузуки. Само година по-късно той е поканен да свири всяка вечер в местния бузуки бар, заедно с други талантливи музиканти. На 22 годишна възраст Сотос Карабелас е забелязан от един от най-добрите учители по бузуки в Гърция, а именно Георгиос Терзидис (Трелос), който го взима под крилото си и му предава своите умения.

От 2013 г. наред със свиренето на бузуки, Сотос Карабелас започва и да пее, както в Гърция, така и в Германия, и в България. Изявява като певец с огромен репертоар от стари и нови гръцки хитове, изпълнител, който знае как да те накара чрез музиката да се пренесеш в Гърция.
В свободното си време предпочита да свири на бузуки и да се забавлява  със семейството и приятелите. През 2019 г. записва първата си авторска песен Ante geia sou, а през 2022г. прави дует с Милко Калайджиев – песента “Как боли”.

КАТЕГОРИИ