Спортната слава на България по “Планета Фолк“

Спортната слава на България по “Планета Фолк“

Телевизия “Планета Фолк“ в продължение на две седмици ще срещне своите зрители с големите имена в българския спорт. Всеотдайният им труд е донесъл много радост, слава и гордост на нашия народ. Тяхното спортно майсторство, воля за победа и спортсменски дух са безценен пример за младото поколение. Успехите на българските спортисти и историята на родния спорт е съхранена в Музея на физическата култура и спорта. На Националния стадион “Васил Левски“ в София, в специално подредена зала има повече от 1000 експоната, придобити чрез дарения от известни български спортисти, състезатели и спортни деятели. Наш гид е Катя Иванова - директор на Музея и тя ще запознае зрителите с историята на българския спорт и върховите постижения на родните ни спортисти.

Предаването “Това е България“ ще покаже множество любопитни образци - документи, снимки, спортни отличия и медали, повод за национална гордост и самочувствие. През годините пред камерата на телевизия “Планета“ са заставали именити български състезатели, които с личния си пример са давали пример на младото поколение. Във филма “Спортната слава на България“ отново ще Ви срещнем с Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Стефка Костадинова, Станка Златева, Йордан Йовчев и др.

Няма да пропуснем и специалното участие на народната певица Поли Паскова, която в своята младост е била част от Националия отбор по баскетбол, донесъл много медали за България.

КАТЕГОРИИ