Стара Загора е домакин на Празничен фолклорен концерт

Стара Загора е домакин на Празничен фолклорен концерт

През последните дни всички ние станахме свидетели на негативното отношение на управниците на Пловдив към българската музика. Затова от музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” с радост приехме поканата на кмета на Община Стара Загора – Живко Тодоров да направим Празничния фолклорен концерт в Летния театър, в Града на липите.
Новата дата на тържествата на народната музика е 11 юни, а билети за спектакъла ще бъдат пуснати в продажба в началото на новата седмица.
Така забраненият в Пловдив фолклор ще бъде представен пред една от най-сърцатите публики в България – старозагорската. Още повече, че сърцето на равно Загоре е дало едни от най-гласовитите български изпълнители, а от Летния театър в Стара Загора своята сценична кариера са започнали много от днес актуалните звезди на “Пайнер” като Емилия, Мария, Малина. От фестивалите “Тракия Фолк” пред 1999 и 2000 година, провели са тук, се родиха обичани и запомнящи се песни. Своята първа награда на музикалната сцена получи и Ивана в този Летен театър през 2000 година.
Съвсем не е случаен и лайт мотива на този Празничен фолклорен концерт, посветен на 25 годишнината на музикална компания “Пайнер” – “Поздрав с песен от България”!
В него ще се включат едни от най-обичаните изпълнители на българска народна музика като Славка Калчева, Росица Пейчева, Пепи Христозова, Поли Паскова, Нелина, Тони Дачева, Николай Славеев, Иван Дяков. Свои композиции ще представят оркестрите “Плам”, “Пловдив”, Формация “Паскалев”, “Орфей”, “Канарите” и “Виевската фолк група”. Борис Дали, Веселин Маринов, Васил Вълканов, Янко Неделчев, Здравко Мандаджиев и Христо Косашки също ще поздравят зрителите с обичани песни. В Празничния фолклорен концерт ще се включат още Сестри Диневи, Мария и Магдалена Филатови, Ивелина Колева, Калина и Невена, Айшенур. А запомнящо ще бъде участието на обичаните изпълнители на модерен фолк като Емилия, Глория, Галена, Деси Слава, Ивана, Анелия, Силвия, Райна, Преслава и Цветелина Янева. Те ще представят едни от най-популярните български народни песни, станали любими на публиката в тяхно изпълнение.

КАТЕГОРИИ