Съборът в Сърница събира музикални звезди

Съборът в Сърница събира музикални звезди

Този уикенд в сърцето на Родопите ще звучи хубава музика, а Сърница ще се превърне в привлекателен център за мнозина. Традиционният събор “Сърница 2018″ ще се проведе от 10 до 12 август, а на него специални гости са обичани звезди на музикална компания “Пайнер“. Още първият ден на събитието ще завърши грандиозно, защото не кой да е, а самата Галена ще поздрави жителите и гостите на града. Със сигурност, освен поп-фолк хитове, в репертоара й ще бъдат включени и любими български народни песни. Следващата вечер точно 20:00 часа започва концертът на Николай Славеев и неговия бенд. За певеца изявата на събора е свързана с много емоции и спомени, защото Сърница е неговия роден град. Пред www.planeta.tv изпълнителят сподели, че се радва, че в последните няколко години общинското ръководство прави всичко възможно да върне блясъка на един от най-емблематичните форуми в Родопите.

Николай Славеев няма да пропусне точно тук да представи и най-новите песни в своя репертоар. Зрителите на телевизия “Планета Фолк“ вече видяха видеоклиповете на “Пейни ми, пейни, Петкано“ и дуета с Ивелина Колева - “Сакам да ти влезна в сърцето“, а в понеделник в официалния канал на медията в YouTube - Planeta Folk Official ще се появи и една много специална песен - “Прочу се Дельо хайдутин“. Тя е авторска композиция по музика и текст на Николай Славеев, който черпи вдъхновение за нея от легендите за Дельо хайдутин.
Финалът на събора в Сърница ще сложат музикантите от Виевската фолк група, които ще накарат мало и голямо да се хванат на хорото с обичани мелодии от Родопа планина.

КАТЕГОРИИ