Сватбени камбани за Росица Пейчева

Сватбени камбани за Росица Пейчева

На 31 май народната певица Росица Пейчева се венча за своя приятел Николай Петров. Церемонията се състоя в Араповския манастир до Асеновград. От години Росица пее на събора за храмовия празник на манастира. Кумуваха близките приятели на певицата доц. д-р Данка Цветкова, преподавател в АМТИИ и Борислав Соколов - Бони. Красивата певица, пременена в разкошен булченски тоалет, влезе в манастира придружена от баща си в съпровод на гайдари с песента “Ела се вие, превива”. Гайдарският състав “Войводите” и техният ръководител Атанас Младенов придадоха незабравим родопски дух на цялото тържество, като изпълниха някои от най красивите и емблематични песни от родопския фолклор.

Отец Добромир, който е и изповедник на певицата, въведе младоженците в църквата и извърши венчалния ритуал. Двамата си казаха заветното “да” пред семействата си и най-близките си приятели. Сред специалните гости на сватбата бе Мегазвездата на телевизия “Планета“ - Ивана, която е кръстница на децата на Росица Пейчева, проф. д-р Костадин Бураджиев, музикален продуцент на прекрасния албум “Мечта”, Росен и Милена Борисови, ръководители на танцова формация “Етноритъм”, Радослав Георгиев, режисьор на видеоклиповете на певицата и др. Ивайла Карабойчева, която Роси обучава от 4-годишна и братчето й Крум бяха шаферите на булката, естествено там бе нареден и всеобщия любимец Чарли, нагизден със специален фрак. 

Сред най-вълнуващите мигове на тържеството бяха думите на певицата, че дължи таланта си на първо място своите родители и на човека, който го е доразвил и шлифовал - доц. д-р Данка Цветкова. После покани майка си и кумата, за да изпеят заедно няколко прекрасни родопски песни, като първата песен бе химна на Родопите - песента “Бела съм, бела, юначе”, естествено под съпровода на “Войводите”. Бащата на певицата също допринесе за настроението на празника, като изсвири няколко мелодии с акордеона си.

“Благодаря ви, че уважихте нашия празник с Ники! - благодари певицата на  гостите си - Това е един от най-щастливите ми дни, след дните, когато съм раждала децата си Мироанка и Митето. Благодаря на двете семейства - семейство Пейчеви и и семейство Петрови за подкрепата. Благодарни сме на Бог и на съдбата, че ни дават втори шанс!”

А една от любимите песни на булката - “Винаги ще те обичам” на Уитни Хюстън бе мелодията за първия танц на младоженците.

КАТЕГОРИИ