Светла Дукатева стана класна на петокласници

Светла Дукатева стана класна на петокласници
Слушай в Стрийминг Платформите

Една от младите и гласовити певици на български фолклор – Светла Дукатева тази есен поема нови отговорности на плещите си. Тя вече е класен ръководите в столично училище. Певицата, популярна най-вече с родопските си песни, посрещна на 15 септември своите ученици с песен. Светла Дукатева преподава музика в 55 СУ “Петко Каравелов” в столичния квартал “Дървеница” и от тази година е класен ръководител на 5 “г” клас.

“Всичко, което знам искам да го предам на учениците”, казва известната родопска изпълнителка. На децата тя разказва за различните фолклорни групи, етнографските области в България, носиите и всичко за фолклора.

2
Младата учителка в компанията на две талантливи петокласнички - Вяра и Поля,  запяха “Рипни, Калинке” в първия учебен ден, тъй като песента е в програмата по музика за V клас. Наред с отговорностите в клас, Светла Дукатева успя в края на лятото да заснеме нови фолклорни мелодии, с които да зарадва не само своите ученици, но и всички почитатели на българската народна песен. Припомняме, че точно преди година тя се присъедини към звездите на музикална компания “Пайнер”, а премиера по телевизия “Планета Фолк” направи един емблематичен видеоклип в дискографията й – “Момне ле, мари, хубава”.
Желаем успех на Светла Дукатева като класен ръководител и нека нейните ученици продължават да харесват и обичат българската музика.

КАТЕГОРИИ