Светла Дукатева с песен-поздрав за рождения ден на сестра си

Светла Дукатева с песен-поздрав за рождения ден на сестра си

На 24 ноември телевизия Planeta Folk HD представи новата авторска песен в репертоара на Светла Дукатева. Видеоклипът на песента “Твоят празник” първо се появи в YouTube канала - Planeta Folk Official, а след това и в програмата на трете телевизионни канала с марката “Планета”. Оказва се, че датата на премиерата съвсем не е случайна. Но за това Светла Дукатева разказва:

“Песента “Твоят празник” отново е в мой стил. Видеоклипът се появи в много важен ден за мен и семейството ми. На 24 ноември е рожденият ден на сестра ми Бойка Дукатева, която освен, че е моя сестра е мой приятел и винаги се допитвам до нея за всички важни въпроси. Точно затова избрах това да бъде изненада и подарък за нея.”

2

“Песента е много специална и за мен, защото я написа по моя идея композиторът и виртуоз на акордеона от Стара Загора - Койчо Койчев. С него работим по музиката още от 2022 г., като беше и доста трудно да изберем подходящ текст, но тук отново Елица Петрова, която е автор и на „Дъще,дъще“, се справи блестящо и сътвори най-подходящия текст за всеки празник на българина.”, допълва гласовитата певица.

Светла Дукатева споделя още за идеята и на самия видеоклип, заснет от режисьора Радослав Георгиев:

“На своите лични празници винаги съм с най-блиските си приятели и исках това да се усети във видеото на песента “Твоят празник”. За снимките поканих танцьорите от Клуб по народни хора и танци „Мойто либе“, Професионална танцова формация „Сая“ и моите приятели Елена и Ивайло, които са участвали в „Родопски мухабет“ през 2021 г.”

3
И понеже “Твоят празник” е с доста по-различно звучене от традиционните песни в репертоара на Светла Дукатева, певицата е поканила като гост-музиканти „Пиротски трубачи“ от сръбския град Пирот, с ръководител Марио Павлович, с които се познават от години и работят по различни частни събития заедно. Пред камерата на акордеона застава и автора на музиката Койчо Койчев, а на перкусия е Веселин Буров. За аранжимента на песента Светла Дукатева отново се довери на Виктор Йорданов, с който работи от години и както казва: “Работата ми с него винаги е „песен“!”

КАТЕГОРИИ