Светла Дукатева с покана за “Българско хоро”

Светла Дукатева с покана за “Българско хоро”

Февруари е много специален месец за народната певица Светла Дукатева. На 6-ти тя има рожден ден, а на 10-ти кани своите колеги и приятели на официалната промоция на песните от дебютния й фолклорен албум “Българско хоро”. С този концерт Светла Дукатева ще отпразнува своя 30 годишен житейски юбилей, затова до нея на трапезата и на сцената ще бъдат колегите й от музикална компания “Пайнер” - Ивелина Колева, Надя Казакова, Пепи Христозова, Здравко Мандаджиев, Иван и Ивана Дякови, Янко Неделчев. Но какво е родопски мохабет без гайдари? В ресторант-градина “Корията” до Светла Дукатева ще застанат и Родопски гайдари, както и нейната дуетна половинка Анна Асенова.

Дебютният фолклорен албум на Светла Дукатева носи заглавието “Българско хоро”, а идеята на певицата е чрез него да донесе много радост и настроение за празниците на българите. В него преобладават родопските песни, но има и много авторски изненади. Сред тях са песните “Твоят празник” и “Дъще, дъще”.
3
Време е за Родопски мохабет и за кръшни български хора със Светла Дукатева и нейните гости – само на 10 февруари по време на концерта-промоция на албума “Българско хоро”.

КАТЕГОРИИ