Светла Дукатева за рождения си ден със своя версия на емблематична песен

Светла Дукатева за рождения си ден със своя версия на емблематична песен

Днес рожденичка е народната певица Светла Дукатева. Като истинска родопчанка тя не пропусна на този ден да бъде близо до родния Смолян и избра да посрещне своя празник с приятели в зимния курорт “Пампорово”. Специално за тях край камината тя ще изпее своите любими песни, носещи “аромата” на величествените Родопи. Една от тези песни е и неповторимата “Излел е Дельо хайдутин”. Валя Балканска я направи космическа световно известна, но днес Светла Дукатева ни представя своята интерпретация, носеща нейния почерк и натюрел.
2

“Избрах да изпея и запиша “Излел е Дельо хайдутин”, защото е емблема на Родопа планина. Преди 2 години се свързах с Валя Балканска, от която получих позволение да я изпея и реализирахме записа под аранжимента на Виктор Йорданов – Кардама. Чаках точния момент да заснема видеоклипа и ето, че той вече е факт. Надявам се да ви допадне моето изпълнение…”, с вълнение казва Светла Дукатева.

Телевизия “Планета Фолк” взе присърце реализацията на видеото и режисьорът Радослав Георгиев отведе певицата и гайдарите от Смолян, част от формация “Родопико” в сърцето на Централните Родопи - на емблематичния връх Перелик, а по-късно и край Смолянските езера.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” поздравяват Светла Дукатева с рождения й ден и й желаят все така с любов и хъс да представя бисерите на Родопите.

КАТЕГОРИИ