Световна среща на българските медии в “Бащино огнище”

Световна среща на българските медии в “Бащино огнище”

Албанската столица, Тирана, ще бъде домакин на 15-та Световна среща на българските медии, съобщи генералният директор на БТА, Максим Минчев. Събитието ще се състои в периода 21 - 25 ноември, а темата е “Медии и национални приоритети”. Освен спояващо събитие за медийната гилдия, срещите са и своеобразна национална кауза, тъй като провокират диалога между сънародниците ни от всички континенти. От две години в Албания има официално признато българско малцинство. Според различни данни то е между 60 000 и 170 000 човека. 

С предаването “Бащино огнище” ще ви разходим във Велико Търново. Ще разгледаме емблематични сгради в Старата българска столица, които са дело на гениалния възрожденски строител, архитект, каменоделец и дърворезбар Уста Кольо Фичето, на когото през 2020 година ще отбележим 220 години от рождението.

На Архангеловден гост в “Бащино огнище” е именика Милко Калайджиев. Певецът разказва за името си, за родния си Свиленград и кандидатурата си за негов градоначалник, за своите превъплъщения, за гостуването при българите в САЩ, за фолклора и разбира се, за новите си проекти.

КАТЕГОРИИ