Таня Маринова: Работя по втори поп-фолк проект

Таня Маринова: Работя по втори поп-фолк проект

Таня Маринова е едно от новите лица на музикална компания “Пайнер”, но още с дебютния си клип “Ще ме помниш”, тя се открои като певица с талант и харизма. Това не е случайно, защото нейният живот от най-ранна детска възраст е свързан с музиката.

“Първата ми изява на музикалната сцена беше на 5 годинки, в моето родно село Дъбене на един Коледен концерт в читалището. Следваща ми по-сериозна проява беше на една сватба, когато бях на 14 години. На сватбата отидох с майка ми, уж да изпея една песен, а стана така, че пях почти на цялото тържество”.


Годините, прекарани в Музикалното училище в Котел, Таня Маринова смята за най-хубавия период в живота си досега. Тя кандидатства с тракийски песни, защото е от този край, но по време на своето обучение изучава мелодии от всички области и разбира колко красив и богат е нашия фолклор.

“Още първата година започнахме с изяви на сцена и обикаляхме почти всички градове на България. Имах щастието още в ученическите ми години да пея с едни от най-големите музиканти на България – сред тях са Иво Папазов и оркестър “Тракия”. Това за мен беше огромна чест. Няма да забравя първата ми изява с тях на сцена - чувството беше неописуемо, бях много щастлива, защото за мен това беше сбъдната мечта!”


В своята кариера до момента Таня Маринова има няколко престижни награди в областта на народната музика. Тя разкрива, че е познавала лично голямата народна певица Динка Русева, явявала се е на нейните конкурси и е печелила първи награди. Преди години на конкурса “С песните на Недялка Керанова” също е получила първа награда. Младата певица споделя, че обожава да изпълнява песните на Недялка Керанова, защото тя е емблема на тракийската музика.

“Вече работя по втори поп-фолк проект. И тъй като народната музика е моя голяма любов, смятам да реализирам и няколко фолклорни мелодии”, казва Таня Маринова.

КАТЕГОРИИ