Таня Маринова била запален рибар като дете

Таня Маринова била запален рибар като дете

Всяко пораснало дете пази най-хубавите спомени за отминалите времена на игри и безгрижие. Таня Маринова също не прави изключение и се връща към най-милите моменти  в своето детство. Израснала в китното селце Дъбене, в близост до Карлово, тя си спомня този период най-вече с много игри и веселие.

“Моите приятели, които бяха на моята възраст, бяха повечето момчета и играех повече на момчешки игри. Много обичах да играя футбол, на криеница и на още много, най-различни игри. Спомням си, че много обичах да ходя за риба, може да ви звучи странно, но дядо ми беше запален рибар и имаше много рибарски принадлежности. Всеки ден аз взимах по една от неговите въдици и ходех до близката река. Нямаше ден, в който да не съм хванала риба”, казва Таня Маринова.


Певицата имала и своите момичешки игри, но най-обичала да шие рокли на своите кукли. Тайничко взимала дрехите на мама и баба, и ги режела, за да сътвори собствени дизайнерски кукленски модели. Музиката също е присъствала в живота на Таня Маринова от най-ранно детство.

“Израснала съм в музикантско семейство. Майка ми е певица, дядо ми е музикант и той също пее. Постоянно се слушаше музика, а пък аз много обичах да изнасям концерти почти всяка вечер. Имахме една голяма ваза с изкуствени цветя и преди да започне концерта, раздавах цветя на всички. След това изпявах всички мои любими песни и разбира се, получавах много аплодисменти и цветята, които бях раздала преди това. Това е наистина много мил спомен, към който се връщам с много носталгия.”

Таня Маринова споделя още, че от малка най-голямата й мечта била да стане певица и за нищо друго не си е мечтала. Затова след седми клас кандидатствала в музикалното училище в Котел.

“Бях много щастлива, когато ме приеха и там започнах да се занимавам професионално с музика”, допълва още певицата.

КАТЕГОРИИ