Татяна и “Горда съм българка”

Татяна и “Горда съм българка”

Музикална компания “Пайнер” представи новия фолклорен албум на Татяна със заглавие “Горда съм българка”. Компилацията съдържа 12 фолклорни песни от Тракия, Македония и Родопите, изпяти с много чувство и вдъхновение от Татяна. Изпълнителката съвсем закономерно избра и заглавието на албума, защото то много точно я характеризира. Че Татяна е горда българка няма съмнение и това го показа и по време на участието си в риалити състезанието “Сървайвър”, в което участва.

“Идеята да събера в албум всички фолклорни песни, които съм пяла през годините дойда още в Доминикана по време на “Сървайвър”, разкрива Татяна и допълва: “Където и да ме отведе живота, категорично заявявам, че нашия фолклор е велик! Щастлива и удовлетворена съм, че сбъднах тази моя цел и ще съм още по щастлива да допринасям с музиката за популяризирането на всичко българско. “Горда съм българка” се казва албумът и силно се надявам, че съм такава и го доказвам с всеки нов ден.”

2
Сред 12-те фолклорни песни, включени в новия албум на Татяна “Горда съм българка” се открояват заглавната песен “Горда съм българка”, както и “Македонска хубост”, донесли на певицата много радост в музикални конкурси. Тук са и “Излел е Дельо хайдутин”, “Девойко, мъри хубава”, “Стано, Стано”, а също и фолклорните китки “Митро, ле Митро / Катерино, моме” и “Полегнала е Гергана / Драгано, Драганке”. Неотдавна телевизия Planeta Folk HD представи видеоклипа на песента “Зайди, зайди”, също включена в новия албум, а съвсем скоро предстои и премиерата на още две заглавия – “Искам я, мамо ма” и “Не казвай любе лека нощ”.

След представянето на новия фолклорен албум Татяна се втурва в ново международно предизвикателство и то е ”За най-вдъхновяваща жена”. Звездата на “Пайнер” е единствената представителка на България, която ще се бори за короната на Кралица на годината. В конкурса, чието мото е “Закрила на жените от насилие”, ще участват 17 успели жени от Румъния, Молдова, Латвия, Албания, Косово, Франция, Италия, Словакия, Полша и др.

“Надявам се да представя достойно България в този конкурс и короната да остане тук, в нашата държава”, казва Татяна и уточнява, че събитието ще се проведе във Варна от 28 май до 1 юни 2024 г.

Да й пожелаем успех!

КАТЕГОРИИ