Теди Александрова: Трудно се създава хит

Теди Александрова: Трудно се създава хит

“Хубаво е, че и след 20 години поп фолкът продължава да съществува, дори нещо повече – доказано е, че това е музиката на народа. И да, не всички слушат поп фолк, има и хора, които предпочитат да слушат друго, но поп фолкът е музиката, която се задържа най-дълго през годините. През всичките тези години той се промени страшно много и продължава да се променя“, споделя Теди Александрова.

В обширно интервю за сайта Estrada World певицата е категорична, че с всяка една генерация от изпълнители този жанр търпи развитие. Тя застава твърдо зад това, защото попфолкът крие много възможности за обогатяване -  могат да се вмъкват етно мотиви, дори и елементи от народната музика.

“Ние правим попфолка различен и той вече не е попфолк, сега е смесица, защото можем да си го позволим. В другите стилове не е позволено да се направят такива промени и толкова много да се вмъкват етно елементи, но при нас можем да вмъкнем абсолютно всичко. Така че, да, аз съм много щастлива, че в момента всичко е на това ниво и със сигурност ще се подобри“, признава Теди Александрова.

Самата тя има зад гърба си два самостоятелни албума за седем години, а на въпроса подготвя ли нов, е категорична, че мисли в тази посока, но на този етап е рано да се говори за подобен проект. Като своя песен-визитка тя определя “Чалга пеперудки“, а за това има ли рецепта за хит Теди казва:

“Аз дори и да имам формула за хит, много бих си я пазила, защото е много трудно да направиш хит. Изобщо не е толкова лесно, както някои колеги си мислят, или въобще хората. Много е трудно, защото зависи от много неща, като се започне от енергията, с която си тръгнал да правиш дадено парче и се стигне до това какъв ще бъде припева, фразата, която ще бъде запомнена, защото всяка песен трябва да има такава и всичко на всичко е много трудно. Има много неща, от които зависи това, но пак ще повторя много важна е публиката, която те слуша в момента, така че преди всичко трябва да се съобразиш с това, на кои хора искаш да го поднесеш това нещо и да си сигурен, че тези хора ще го направят хит“.

 

КАТЕГОРИИ