Телевизионният уикенд ни връща към 2012 и 2015 година

Телевизионният уикенд ни връща към 2012 и 2015 година

На 25 юни 2012 година столичният площад “Княз Александър I” се превърна в море от развълнувани хора, които пееха и танцуваха любимите си песни. Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” подариха един уникален спектакъл, посветен на втората годишнина от старта на телевизия “Планета HD“. В него участваха близо 30 популярни и обичани изпълнители, които представиха хитовете на времето.

Създаването на български телевизионен канал с изцяло собствено музикално съдържание в High Definition стандарт бе истинско предизвикателство. “Планета” винаги е била синоним на високо качество по отношение на картина и звук в българския телевизионен ефир и “Планета HD” бе логичният отговор през 2010 г. Новото време наложи нови стандарти и затова през 2020 г. съвсем закономерно се появи и телевизия Planeta 4K.

От пролетта на 2007 година поздрав с песен от България изпраща и телевизия “Планета Фолк”. През лятото на 2015 година звездите на фолклорната медия се събраха в Стара Загора, за да отбележат 25 години с музикална компания “Пайнер”. Летният театър в Града на липите се оказа тесен за многобройните зрители, които пожелаха на живо да проследят спектакъла. Традицията “Пайнер” да прави фестивали и концерти в Стара Загора датира още от 1999 и 2000 година, когато отново през лятото там се провеждаше фестивалът “Тракия Фолк”. Музикалните традиции се предават през годините, а споменът за невероятните концерти от летните турнета на “Планета” в Стара Загора е още жив.

 

КАТЕГОРИИ