Големият български авторски фолклорен хит “Тежко мина младостта” с 20 000 000 гледания в YouTube

Големият български авторски фолклорен хит “Тежко мина младостта” с 20 000 000 гледания в YouTube
Слушай в Стрийминг Платформите

Една от емблематичните песни в репертоара на Райна като фолклорен изпълнител е “Тежко мина младостта”. Песента е на Мъжката фолклорна група “Годлево” с ръководител Теофил Гешев, който е автор на музиката, текста и аранжимента на песента.

“Чух песента “Тежко мина младостта” в изпълнение на “Годлево” и страшно се влюбих в нея.”, споделя Райна и допълва: “Срещнах се с Теофил Гешев и предложих заедно с “Годлево” да я запишем. Така се роди нашата “Тежко мина младостта”, хората я харесаха, заобичаха и тя се превърна в тяхна любима песен.”

Телевизия “Планета” снима видеоклипа на “Тежко мина младостта” през есента на 2015 година и видеото прави своята премиера в YouTube канала на “Пайнер” - PlanetaOfficial в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. За успеха на песента и видеоклипа красноречиво говори и интереса на зрители и слушатели. От 2015 година досега видеоклипът на “Тежко мина младостта” в изпълнение на Райна се радва на почти 20 милиона преглеждания в YouTube. Мелодията става любима и дори някои изпълнители от съседни държави решават да я припознаят и да я обявят за народно творчество. Това обаче не отговаря на истината, защото песента има автор и той е Теофил Гешев.
2

“Поклон! Магична и завладяваща песен, не мога да не се разплача всеки път, като я слушам… Българска песен, изпълнена от Българка. Съкровищница е Райна… Най-хубавият фолклорен клип. Слуша се от много хора, въздействаща песен за душата… Страхотно изпълнение на Райна. Благодарим ти, момиче… Оригиналът си е оригинал! Това е най-доброто, което съм чул в последните години като фолклор.
Евала на Райна и групата! Оригиналът!”, пишат развълнувани почитатели на българския фолклор.

3
Оценка за изпълнението на Райна идва и от съседни държави, в които българския фолклор се харесва:

“Ziva legenda si Rajna te sakame od Makedonija imas lepota i glas a i sto udara vo srce i toa go pevas… Obazavam nogu bugarski peacki ama ti si nesto posebno. Samo taka prodolzi prekrasna legendo. Pozdrav od Strumica… Greetings from Turkey, great song… So beautiful singing touches in heart. I appreciate Bulgarian music. Salute from Croatia… Аз съм от Македония. Това е истинска песен с емоции, на човек да му докосне душата и сърцето. Райна е прекрасна! С това трябва да се гордеят всички, за песните няма граници те ни обединяват. Поздравления до цяла  България! Da ti srce pukne. Veliki pozdrav iz Republike Srpske i Srbije za braću Bugare… Μπράβο, κορίτσι μου! Αχ αυτά τα υπέροχα λαϊκά τραγούδια και μελωδίες των Βαλκανικών εθνών! /Браво, моето момиче! О, тези прекрасни песни и мелодии на балканските народи!/”

И нека още веднъж да отбележим, че “Тежко мина младостта” е българска песен, а оригиналът е в изпълнение на Райна и МФГ “Годлево”.

КАТЕГОРИИ