Тони Дачева открива Панаира във Видин

Тони Дачева открива Панаира във Видин

От 24 август до 1 септември крайдунавският град е домакин на традиционния Видински панаир, който се слави с богата музикална програма и гости от двете страни на границата. И тази година традицията ще бъде спазена и от сцената ще звучи много музика, изпълнена от любими звезди от България и Сърбия. За първи път Видинският панаир е проведен през 1892 година и първоначално бил замислен като земеделски и скотовъден панаир. През 1935 г. се взема решение Панаирът да започва в края на август и да продължава между 7 и 13 дни. След прекъсване в началото на демократичните промени у нас, той е възстановен през 2007 г., а от 2013 година се провежда в близост до крепостта Баба Вида.

Тази година в първата панаирна вечер специален гост ще бъде Тони Дачева, която е подготвила богата и разнообразна музикална програма. Обичаната изпълнителка няма да пропусне да поздрави всички с най-големите си хитове, сред които “Бедни и богати”, “Звезди ли искаш да ти свалям”, “Губя те”, “Бащината къща”. Няма да липсва и рок-парчето “Мъжки момичета”, а за радост на присъстващите ще звучи и най-новата песен в репертоара на певицата – “Играч”.
В съседство с Панаира, на 25 и 26 август, край крепостта Баба Вида тази година се провежда и Средновековния фестивал “Бъдинъ”.

КАТЕГОРИИ