Тони Войводова с песни от Родопите до Странджа

Тони Войводова с песни от Родопите до Странджа

Обичаната народна певица Тони Войводова, позната като гласът на Родопа планина, все по-често изненадва своите почитатели и с песни от други фолклорни области. Последното предизвикателство, което тя ни представи бе “Тракийска китка” с две любими за нея песни, а именно “Божко Русанки думаше” и “Мамо, мила мамо”.
За www.planeta.tv Тони Войводова споделя:

“Записах тази китка защото, обичам да импровизирам. Песента “Божко Русанки думаше” я знам от ученичка, Дори не мога да си спомня точно къде я чух за първи път, но много ми хареса, защото е мелодична. Започнах да пея на моите участия и тя стана неизменна част от изпълненията ми. Затова реших да й дам живот и с видеоклип.”

За втората песен в своята “Тракийска китка” Тони Войводова разказва:

“Песента “Мамо, мила мамо” е известна тракийска песен и се пее в цяла Тракия. Може да се каже, че и тя ми е на сърце. Но за да бъде по-интересно записах заедно тези две песни като първата е минорна, а втората – мажорна. Получи се много хубава китка и се радвам, че почитатели на българския фолклор я харесаха. Получих от тях много мили думи и поздравления. Самата аз обичам народната музика с цялото си сърце и ще продължавам да пея и радвам публиката.”

Нека си припомним, че в репертоара на Тони Войводова освен песни от Родопите и Тракия има и емблематични мелодии от Странджа и Македонския край. С какво още ще ни изненада певицата през 2024 година, предстои да научим.

КАТЕГОРИИ