Тони Войводова се завръща в “Пайнер”

Тони Войводова се завръща в “Пайнер”

Тони Войводова е добре познато име не само в Родопите, но и в цялата страна. Народната певица е родена на 13 октомври в Смолян, зодия Везни. Първите й музикални изяви са били, когато е била на 4 години, а в 1 клас е записана в Школата за народно пеене и танци към Детски комплекс в Мадан. Първата си голямата награда и Златен медал получава на 10 години от Националния детски конкурс във Варна, за изпълнението на родопската песен “Добрице, моя дощерьо”, а от 14-годинишна пее с оркестри по сватби и тържества. През 2003 г. Тони Войводова печели Първа награда и грамота във Втория Национален конкурс “С песните на Надежда Хвойнева”. Носителка е на още много награди, а през 2005 г. завършва Националното музикално училище в с. Широка лъка с народно пеене от Родопската фолклорна област.
2
Професионално като музикант Тони Войводова се изявява от 2007 година, когато приема поканата на ръководителя на “Виевска фолк група” Емил Узунски да стане солист на формацията. Нейният глас звучи в албума на Виевци от 2008 г. “Родопски звън и Ново настроение”, продуциран и издаден от музикална компания “Пайнер”. Година и половина Тони Войводова е солист на “Виевската фолк група”, след което продължава като самостоятелен изпълнител. През лятото на 2022 г. записва и снима за телевизия “Планета Фолк” своята “Родопска плетеница”, а съвсем скоро ще зарадва почитателите на българските ритми с нова селекция любими песни от Родопите.

“Щастлива съм, че отново съм част от голямото музикално семейство “Пайнер”. Дай Боже да вървя смело напред, за да изкачвам стълбичката към успеха. Една моя мечта се сбъдна. Винаги съм си казвала, че когато реша да продължа самостоятелно, музикална компания “Пайнер” и Телевизия “Планета” са моето място за развитие на музикалната ми кариера. Знам, че те са най-добрата визитка за един изпълнител. В “Пайнер” се срещнах с едни прекрасни хора, професионалисти, с които се работи и комуникира отлично. Благодаря за доверието!”, развълнувано споделя Тони Войводова.

КАТЕГОРИИ