Тони Войводова живее с песен на сърце

Тони Войводова живее с песен на сърце
Слушай в Стрийминг Платформите

За народната певица Тони Войводова с пълна сила важи максимата, че живее с песен на сърце. От малка е закърмена с красотата на родопските песни и ги пее великолепно, но като артист и изпълнител се стреми да разширява непрекъснато диапазона от фолклорни области и да представя в свое изпълнение образци от различни краище на страната ни. Точно затова след известната песен от Странджа “Там, дето има шума и трява”, тя ни зарадва и със своята версия на вечната македонска песен “Лажи, Вере”.

“Записах тази известна македонска песен в мое изпълнение след като почитателите ми дълго ме молеха да я изпея.”, казва Тони Войводова. – “За новия аранжимент отново се доверих на Виктор Йорданов-Кардама, с когото работя от самото начало на самостоятелната си кариера. В записа поканих и виртуозния музикант Божидар Смилянов, а за хореографията се доверих на танцова формация “Шенлик”. Благодаря и на режисьора на видеоклипа Радослав Георгиев за прецизността и идеите, с които ме зарежда всеки път.”

2

“Моята слабост са родопските песни, те са ми на сърцето, те са ми в душата.”, не крие Тони Войводова и допълва: “Песните на Родопа планина са голямо богатство, но в репертоара си един изпълнител трябва да има песни и от други фолклорни области, защото ние радваме публиката на различни места в България. Именно затова се стремя да правя разнообразни песни и ще продължавам с още изненади в бъдеще. Обичам да пея красиви български песни, без значение от кой край на страната са и с тях да радвам хората не само в Родопите, но и в Македонския край, Тракия, Странджа…”

КАТЕГОРИИ