Топ 5 PlanetaOfficial със специално издание за Великден

Топ 5 PlanetaOfficial със специално издание за Великден

Започва Страстната седмица. Предстои един от най величествените християнски празници – Възкресение Христово, наричан с право Празник на всички празници. Смята се, че Възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Великден е сред така наречените подвижни празници и се определя в зависимост от първото пролетно пълнолуние, а тази година е на 24 април.
В навечерието на Великден телевизия “Планета”, “Планета Фолк” и Planeta 4K подготвиха празничната класация Топ 5 PlanetaOfficial. В това специално издание са включени най-гледаните фолклорни мелодии, представени от звездите на поп-фолка в “Пайнер”. Първата позиция, според зрителските гледания в YouTube канала – PlanetaOfficial и според изборът на мелодии в YouTube Music e за “Мома Яница” на Яница. Веднага след нея е една от фолклорните емблеми на Райна – “Тежко мина младостта”, представена заедно с МФГ “Годлево”.
2
Третото място в Топ 5 PlanetaOfficial е за Тони Дачева и вечната песен на оркестър “Канарите” – “Петър Румяна думаше”. Следват Глория с “Белите манастири” и Галена с “Гергана, пиле шарено”.
Сигурни сме, че тази фолклорна изненада ще допадне на нашите зрители. На всички тях пожелаваме здраве и весело посрещане на Великден – с много настроение и хубава музика.

КАТЕГОРИИ