Трима с името Атанас Стоев празнуват днес

Трима с името Атанас Стоев празнуват днес

Атанасовден е един много специален празник за семейството на ръководителя на оркестър “Канарите“ - Атанас Стоев, защото имен ден днес празнува, както самият той, неговият син – Атанас Стоев – младши и неговият внук Наско – трети. Тази вечер тримата именици ще празнуват заедно, на тържествена вечеря в Европейската столица на културата – Пловдив. Атанас Стоев – старши сподели пред www.planeta.tv с вълнение, че от началото на деня получава многобройни честитки и поздрави, както от близки и почитатели, така и от много свои колеги, които се обръщат с почит и благодарност към него и го наричат учител в музиката. Той от своя страна скромно заявява:

“Това, което съм направил през всички тези години е творчество, дадено от Бога за хората, а не за самия мен“.

Атанас Стоев – младши със своята съпруга Джена започнаха празнуването на Атанасовден предварително с разходка до Виена. Двамата запечатаха най-вълнуващите мигове от това пътуване в снимки от емблематични за този град, зареден с много музика, места.
Телевизия “Планета“ също прави изненада за имениците и това са премиерата на нов видеоклип на орк. “Канарите“ - китката “Еленино хоро/Рано се Рада женила“, както и специалното издание на рубриката “От моето детство“ за Атанасовден.

“Моето детство беше много отдавна – споделя ръководителят на орк. “Канарите“ Атанас Стоев и допълва – Аз съм роден в годината, когато всичко се е променило за едно или за друго – 1944-та и се чувствам силен, че съм се родил точно в тази година. Винаги съм се чувствал като голям! От малък са ми купили акордеон. От малък съм сред хората – пея, свиря, веселя ги на празниците. И се чувствам все голям...“.

Музикантът си припомня и за първия сценичен костюм на “Канарите“:

“Тогава нямаше възможност и много средста, и бяхме с бели ризи, битови червени елеци, черен панталон и лачени обувки. После вече разнообразявахме – белите сака изкарахме на мода, след това кадифени сака и разни други модерни неща, да не минаваме само за фолклорен оркестър... “Канарите“ – ние сме един модел, от който смятам, че много хора са се поучили и са последвали като пример“.

Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ честитят имения ден на тримата именици в семейство Стоеви с пожелания за крепко здраве, вдъхновение и щастливи мигове заедно!

 

КАТЕГОРИИ