Трио БИК се събра в “Автограф“

Трио БИК се събра в “Автограф“

В новия брой на “Автограф” гостува Илиян. Певецът разказва за преживяванията си в Америка, където беше на своето поредно турне.

“Много се радвам, че нашите българи зад Океана са запазили стария дух, който го имахме преди години в България. В смисъл такъв, че каквото и да запея, се радваха много. Това ме върна във времето назад, когато бях в Щатите, защото преди беше точно така. Запеех ли балада, хората също ми се кефеха много. Няколко балади да изпея подред, пак много ми се радваха и пееха с мен. После запявам македонски песни, сръбски, гръцки, нашите си попфолк парчета, пак беше по същия начин. Тогава бях и по-малък преди седем-осем години“, разказва певецът.

Илиян не крие, че сега вече осъзнава какво му се случва – знае къде отива, пътеката е отъпкана и вече усеща нещата по друг начин. Признава, че този път се е подготвил и с репертоар според вкуса на публиката, защото знае какво харесват хората и какво им докосва душите.

“Намерих много нови приятели. Интересни хора има там. В Америка има много българи, които са успели по един или друг начин,“ разказва още Илиян.

Певецът споделя, че е имал наистина много хубаво турне. Много е доволен и от публиката, и от посрещането на хората, от уважението им към него.

“Доволен съм и от себе си. Мисля, че се раздадох много. Чувам, че хората ме хвалят и са останали много доволни, за което им благодаря и се радвам, че съм докоснал душите им“.

Илиян казва, че на българите в Америка им е мъчно за България и за близките им, но не на всички. Има хора, които са от доста време там и те си имат всичко.

“Нищо не им липсва. Запазили са нашето, но си го имат и американското. Имат си всичко, и български магазини, и български заведения, църкви. Дори си произвеждат домашни продукти“.

Във втората част на Автограф“ към Илиян и водещата Галя Димитрова се присъединяват Константин и Борис Дали. Тримата изпълнители разказват как са създали втория си съвместен проект със заглавие “Гол“, който се появи наскоро, седем години след “Палатка“. Споделят също как са запазили приятелството помежду си вече толкова много години.

“Хората виждат, че между нас има приятелство. Ние тримата се уважаваме и винаги сме се забавлявали, никога не сме си казали една лоша дума, нито сме се карали за толкова години. Не приемаме работата точно като бизнес, а като забавление. Не усещаме конкуренция помежду си. Всеки от нас си има своята публика и хората идват на участията ни и ни подкрепят. Затова сме отърсени от негативизми. Никой не гледа в канчето на другия, независимо кой какви успехи има. Даже се радваме, когато на някой му се получи парчето и стане хит. Даваме си съвети, допитваме се един друг за нови песни и с каквото можем си помагаме и не си вредим“, казва още Илиян в “Автограф”.

 

КАТЕГОРИИ