Трио Сопрано: Класиката вече масово се намесва в ежедневието

Трио Сопрано: Класиката вече масово се намесва в ежедневието

Тази седмица в “Автограф” гостуват момичетата от Трио Сопрано. След летните ваканционни месеци изпълнителките много бързо са преминали на работна вълна и от месец септември имат интензивни пътувания и участия. Предвид факта че са по-нестандартна формация, Петя, Биляна и Габи, са щастливи, че хората ги харесват и вече успяват да ги възприемат.

“Публиката вече се радва на такъв тип изпълнения. Имаше един момент, който беше преходен, в който хората не можеха да си представят, дали ще им хареса и възприемаха нещата като по-крайни. Имало е случаи на някои участия, влизайки с класика, определени хора да реагират странно и да ни поглеждат с недоверчиво око. Но в момента, в който другите оценят това, което чуват и виждат или реагират по друг начин, си казват: “О, да, да.” Сега с течение на времето е съвсем различно. Класиката вече масово се намесва в ежедневието. Това за нас е голям плюс, защото когато се събирахме преди, вече тече девета година, тогава бяхме наистина много малко тези, които се опитвахме да я изкараме извън оперните театри. Сега определено я търсят”, споделя Биляна пред водещата Галя Димитрова.


Изпълнителките не пропускат да отбележат, че благодарение пък на телевизия “Планета”, това се получава още по-лесно. Хората успяват да разберат, че това е най-лесно достъпното представяне на класиката, която правят и тя е близко до тях, благодарение на ефира на “Планета”.

“Не им е трудно. Просто трябва да са отворени и готови за това. Но в крайна сметка не можем на всички да се харесаме. Човек, когато си е разширил мирогледа и иска да види различни неща, различни стилове, различно изкуство, може да го получи. Ако ти си се ограничил в нещо определено и смяташ, че си най-великия и най-правия, няма как да се случат нещата, а няма и нужда”, казва Петя.


В “Автограф” трите момичета разказват за различните участия, които имат и за забавните ситуации, в които работата ги поставя понякога. Споделят, че много обичат да пеят на сватби и през лятото са имали много такива участия.

“Много хора не могат да си представят нашата програма за една сватба. По-малко са били през годините смелите, които са решавали да направят този избор. Те смятат, че основно ще има класически изпълнения, а истината е, че ние подбираме абсолютно различен и разнообразен репертоар за този тип събития, така че всички да се чувстват като на празник и да се забавляват.”

“Обикновено на сватба ние влизаме с “Наздравицата”, после пеем най-красивите евъргрийни, най-популярните любовни песни, изпяти предимно от поп изпълнители, но ние ги пречупваме през нашето звучене и нашето звуковъзпроизвеждане, и следваме модерно-класическата линия на нашия стил. Много е хубаво да виждаш, че хората се обичат и са щастливи заедно, и че и ние допринасяме по някакъв начин за това. Винаги отиваме много заредени и с настроение, и си тръгваме още по-заредени”, казва още Петя в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ