Трио Сопрано с благотворителен спектакъл за своя 10-годишен юбилей

Трио Сопрано с благотворителен спектакъл за своя 10-годишен юбилей

В новия брой на “Автограф” гостуват момичетата от Трио Сопрано. Изпълнителките отбелязват 10-годишния юбилей от създаването на триото и разказват на зрителите как са се събрали, и как са започнали своята кариера. Пожелават си единствено здраве и винаги да са заедно.

“26 февруари преди десет години бе деня, в който за първи път се спомена думата Трио Сопрано. Заговори се за женска формация и тогава направихме първата среща, за да говорим как ще започнем, кои песни ще бъдат в нашия начален репертоар и това беше нашето първо общо събиране, затова го празнуваме като наш рожден ден. Чувстваме го като много специален ден - споделят момичетата, а Биляна, която заедно с Петя е от първия ден на формацията допълва - Тази година на 26 февруари се върнах назад във времето и си казах - “Ако знаех какво ми предстои в този ден, едва ли толкова спокойно щях да вървя към Академията тогава за поредна сутрин”.


Единствено Габи се присъединява към Трио Сопрано преди три години и половина. За нея Петя казва, че е изключително пълноценен, всеотдаен и ангажиран партньор.

“Тя е много важна за нас. Нямахме никакво усещане за нещо различно. Даже напротив. Усещахме се сплотени, все едно сме работили много отдавна заедно. Нямаше период на адаптация между нас. Притеснявахме се малко в началото как ще тръгнат нещата, но всъщност всичко беше много гладко. И даже откакто сме в този състав, нещата ни се случват и по-бързо, и по-лесно. Доволни и щастливи сме, че Габи е с нас”, признават Петя и Биби.


Момичетата казват, че се радват на чисти отношения помежду си, което е много важно за тях. Когато имат някакъв проблем, те говорят за него и го решават без сплетни и интриги. Споделят, че невинаги и трите са на едно мнение, но с гласуване решават нещата.

“Има едно спокойствие, което е изключително важно за всеки изпълнител и удовлетвореност от това, което правим заедно. Не е лесно, но ако пък беше лесно, може би нямаше да стигнем до тези десет години”, споделят те.

Изпълнителките ще отпразнуват рождения ден на формацията с концерт, който ще се проведе на една много важна дата – 25 април, Велики четвъртък, в Пловдив.

“Велики четвъртък е ден, в който всеки преосмисля това, което му се е случило и в който се надява на новото начало, и вярва в това. Ден, в който мислим за доброто. Трябва да се замислим да бъдем по-добри, по-положителни и по-даряващи. Затова се спряхме на идеята концерта да бъде благотворителен и да имаме кауза, за да отбележим тази годишнина. А каузата ни е да подкрепим Детското онкохематологично отделение към УМБАЛ “Св.Георги” в Пловдив, което има нужда от инфузомат и бейби портове за по-лесно преглеждане на децата и по-лесно извършване на манипулациите по химиотерапиите. Затова всички средства на концерта в зала “Борис Христов”, които се съберат, ще бъдат дарени там. Много се радваме, че наши приятели-изпълнители също ще се включат в концерта и ще ни поздравят със своите изпълнения. Това са големия Веселин Маринов, Ивана, Росица Пейчева, Иван Динев – Устата. Това също са хора, които правят добро и не парадират с това. Затова каним всички да дойдат в един от най-хубавите предпразнични дни и всички заедно най-вече да помогнем”, казват още момичетата от Трио Сопрано.

КАТЕГОРИИ