Цветелина Янева и Оркестър “Орфей” с нови фолклорни клипове

Цветелина Янева и Оркестър “Орфей” с нови фолклорни клипове

В края на 2014 година музикантите от оркестър “Орфей” със специалното участие на Цветелина Янева, заснеха фолклорната програма “Земьо, българска”, която бе техния празничен подарък за почитателите на хубавата фолклорна музика. Повечето от песните са авторски на фолклорна основа. Дългогодишната солистка на оркестъра Пепа Янева е автор на музиката и текста, както на заглавната песен, така и на “Ах, славей пее”.
Цветелина Янева ще очарова зрителите с прекрасното изпълнение на известната народна песен “Кажи, кажи, бедни ми рибарю”. В програмата е включена Родопска китка с автентичните “Гълъб форка” и “Калино, мое дощеро”.
В “Земьо, българска” зрителите ще видят за първи път и новата солистка на оркестър “Орфей” - Камелия Желева. Младата певица е племенничка на известната народна певица Радостина Кънева и е възпитаничка на Музикалното училище в Котел.
Почитателите на народните ритми ще се насладят и на Орфейската ръченица, дело на виртуоза на цигулката Георги Янев, ръководител на оркестъра.Телевизионната премиера на “Земьо, българска” бе на Бъдни вечер, а песните вече са достъпни както в ефира на “Планета Фолк”, така и в официалния канал на телевизия “Планета” в Youtube – Planeta Official.

КАТЕГОРИИ