Устата печели симпатии със самоирония

Устата печели симпатии със самоирония

Певецът-шоумен, за когото неговите почитатели казват, че е изпял много истини в своите песни, представя в предаването “Автограф” най-новото си парче със заглавие “Дебел”.  Проектът съдържа пиперлив и провокативен текст, чрез който рапърът отново казва нещата с истинските им имена, както той ги мисли и усеща.

“Тръгвайки да пиша текста на парчето, си казах: “Аз защо не взема да си вкарам всички голове, които искат да ми вкарат, да взема да напиша малко самоирония, “много съм дебел, защо, защото не спряхте да ме храните”. То е хем самоирония, хем атака. Идеята ми, когато правех това парче, беше много ясна. Исках да оставя всичко комерсиално настрана. Реших, че ще направя парче за мой кеф, така започва и текста. С думичките по-нататък стрелям и предизвиквам новите актуални чалга-бойз, скрити зад етикета “рапъри”.


Според певеца в момента хип-хопа е доста повече “чалга”, отколкото поп-фолка.

“Много се дразнех през последните години, когато казваха: “Ето това е “чалга”, а това тук, което е десет пъти по-тъпо и по-просташко понякога, е новата българска музика.” В случая не защитавам нито поп-фолк изпълнители, нито стрелям срещу хип-хоп гилдията. Става дума за съвсем друго нещо. Голяма част от продуктите, които излизат напоследък, са на много ниско ниво. И затова реших да им покажа всъщност какво е хип-хопа от един “чалга-рапър” и накрая да видят как се римува с 8,9 срички в секунда. Така че край нас има много хубава българска музика и много тъпа българска музика. Това парче е срещу тъпата българска музика”, разказва Устата.


Певецът признава пред водещата Галя Димитрова, че през годините е понасял много обиди и негативизми по твой адрес. Някой път съм се е връзвал, друг път – не. Нападали са го предимно за дуетите му със Софи Маринова и въобще за дуетите с поп-фолк изпълнители, за това как е облечен, за това, че е комерсиален, че е рекламно лице на този или онзи продукт.

“Някой път съм се ядосвал. Особено, когато нещо е направено, както трябва, то не се вижда, а се оплюва. Смея да твърдя, че много от нещата, които съм правил, са изпипани както трябва, защото съм работил с добри професионалисти. В днешно време по-яко е да плюеш, отколкото да кажеш, че харесваш нещо или някого. По-яко е. Така го възприемат. Аз наблюдавам и дъщеря ми, която е на 11 години и виждам какво се случва в класа й. Не е добре. За децата още от малки готиното е да бъдеш “на въпреки” на системата. На това, което е хубаво, ти да кажеш, че е лошо, да харесваш и да правиш нещо забранено.“


Устата вече се подготвя за концерта “17 години телевизия “Планета”, на който ще бъде водещ и обещава да казва само истини.

“Това е един страхотен празник за феновете, защото виждат своите любимци в най-голямата зала в България, на една голяма сцена, където всички изпълнители могат да се разгърнат достатъчно и да дадат най-доброто от себе си. Аз съответно ще играя ролята като оня, който вървял до Цезар и казвал: “Не забравяй, ти си само човек, не забравяй, ти си само човек!” И общо взето ще се шегувам с изпълнителите. Ще гледам да не пресоля супата, но не обещавам. Ще направя всичко възможно. Надявам се, всички те много да се забавляват, да имат чувство за хумор и да не ми се връзват”, казва още Устата в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ