В Созопол ни отвежда “Бащино огнище” преди лятото

В Созопол ни отвежда “Бащино огнище” преди лятото

Малко преди лятото, предаването “Бащино огнище” ни отвежда в Созопол, едно от най-древните селища по нашето Черноморие, основано през 610 г. пр. Хр. с името Аполония. Созополис е името, което градът получава през ІV в. след Хр. и в превод на български означава Град на спасението. Именно в Созопол съвсем наскоро в популярна туристическа и религиозна забележителност се превърнаха парченца от мощите на Свети Йоан Предтеча, изложени в църквата “Св. Св. Кирил и Методий”. Храмът е построен през 1889 година от тревненския майстор Уста Генчо. След продължителна реконструкция, през 2011 година църквата отново отваря врати за богослужения.
Оркестър “Орфей” също избра Созопол, за да заснеме своята нова музикална програма “Празник с оркестър “Орфей.

Всяка година през месец май Габрово се превръща в карнавалната столица на България. “Маски горе” е темата на Карнавала тази година. На 17 май, когато е празника на Габрово, стартира 24-то издание на Международно биенале на хумора и сатирата в изкуството, а на следващия ден е Националната среща-наддумване “Благолаж”, на която се събират най-големите зевзеци в държавата. Точно в 17.00 часа започва и Габровския фестивал, а началото е ознаменувано с отрязване на опашката на бутафорната габровска котка – Царицата на карнавала.

Музикални гости в “Бащино огнище” са Борис Дали и Илиян, които представят най-новото си трио с Теди Александрова, “Давай на DJ-я”, а голямото интервю е с Поли Паскова.

КАТЕГОРИИ