В края на лятото с “Планета Фолк“ в Старинен Пловдив

В края на лятото с “Планета Фолк“ в Старинен Пловдив

По повод Деня на Съединението на България и празника на втория по големина български град – Пловдив на 6 септември, телевизия “Планета фолк“ прави подарък на своите зрители. В ефира на музикалния канал, както и в официалния канал на медията в YouTube – PlanetaTV Official, може да гледате филма “Старинен Пловдив“, който ще ви разкрие великолепието на етнографския комплекс. Разположен върху хълмовете Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе, Старият град на Европейската столица на културата за 2019-та година - Пловдив, носи магия и вдъхновение. Тук още от древността една култура стъпва върху основите на друга. Преди половин век група родолюбиви пловдивчани превръщат Стария град от руина в емблема за туристите от всички краища на света.

В отлично запазеният архитектурно-музеен резерват Старинен Пловдив, на неголяма площ, човек може да се разходи из различните епохи, да види антични сгради, адаптирани към съвременния живот и да усети атмосферата на града от времето на Възраждането, когато богати търговци започват да строят уникални в архитектурно отношение къщи. Стил, аристократизъм и спокойствие излъчва това пространство, оградено от широки дворове с градини и пищна зеленина.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на перлите на Стария град - къща Клианти, Куюмджиевата къща, наричана още Царската къща, заради пищните си размери, в която се помещава Регионалният етнографски музей. Ще видите и къщата на богатия карловски търговец на тъкани Никола Недкович – съкровищница на българската родова памет.
Гледайте филмът “Старинен Пловдив“ от поредицата “Това е България“ в програмата на телевизия “Планета Фолк“ на 6 септември от 19:30 часа.

КАТЕГОРИИ