Валя: Целта ми е да докосна хората и всеки да намери себе си, дори в една песен

Валя: Целта ми е да докосна хората и всеки да намери себе си, дори в една песен

Тази седмица в “Автограф” гостува Валя. Въпреки настъпилата есен, певицата казва, че се чувства много добре през по-прохладните дни от годината. Изпраща лятото с малко носталгия, но винаги добре заредена. За нея няма значение какъв е сезона, а това как се чувстваш и с кого си.

“Затова избрах есента, за да предложа на публиката новото ми парче “Наранявай” с дъх на лято, за да ги топли и да им напомня през студените месеци за отминалите летни емоции, любовта и още нещо. Хората приемат много добре песента, но винаги се изисква още време за едно ново парче да достигне до сърцата на публиката. Лично при мен нещата никога не стават с магическа пръчка и от първото слушане хората да кажат, че е хит. Харесват я, пеят я с мен на участия, но се изисква още време. В момента все още набира скорост“, споделя Валя.

Певицата признава, че много трудно се доверява на композитори и текстописци при създаването на дадена песен.

“Естествено опитвам се да бъде комерсиално дадено парче, защото аз не правя музика за хоби. Баладите са песните ми за хоби. Всичко останало е комерсиално. Но докато не ме разтърси, докато не ме жегне и да ме грабне някой текст или мелодия, това не може да бъде моята песен. Щом не мога да повярвам на себе си, как да накарам цяла България да повярва на това, което пея. То няма да бъде истинско. Затова когато избирам песни, казвам на композиторите в никакъв случай да не ми се сърдят, ако нещо не ми хареса, защото съм много емоционална. Ние не се събираме да се женим и да ставаме приятели. Ние правим нещо, което трябва да се хареса в България и на хората, които харесват нас. Защото всеки един неуспех води до още по-големи трудности. А целта е да няма компромиси“, не крие изпълнителката.

>Пред водещата Галя Димитрова Валя разказва, че изпитва носталгия към песните от зората на попфолка, които според нея са били по-мелодични, по-сърцати и по-чувствени. Стигнала е до заключението, че през годините нещата се промениха. Мисли да се завърне към това по-мелодично звучене, защото много й липсва.

“Виждам и на хората какво им липсва като съм на участие. Това е взаимен обмен на енергия. Нали сме се събрали да си направим удоволствие заедно. Аз не съм отишла, за да си взема само парите, да пея и да направя концерт. Целта е да докоснеш хората. Целта е всеки да намери себе си дори в една песен.”

Валя подготвя нова песен по текст на Стефка Ангелова, а музиката е дело на самата певица. Димчо Делев й е помогнал да я разработи, а Митко Милев е направил аранжимента.

“Аз подадох идеята на Стефка и когато ми написа текста, аз плаках много. Тя познава много добре моята душевност. Аз й дадох жокери, както винаги правя, казах й какви думи искам да бъдат вмъкнати в текста, за да има въздействие. Тя ги облече в такъв невероятен изказ, че наистина ме разплака. Нямах търпение да се обадя на най-близките ми хора, за да споделя тази моя емоция и да им кажа колко се вълнувам.  От години не бях изпитвала такава емоция. Песента е в умерено темпо и ще бъде песен за празник. С нея хората ще могат да се поздравяват. Ще бъде подходяща за всеки повод. Смятам до края на годината да бъде готова заедно с видеоклип, защото идват празници”, казва още Валя в “Автограф“.

КАТЕГОРИИ