Валя подготвя нови авторски песни

Валя подготвя нови авторски песни

Работа по нови авторски песни на фолклорна основа започва Валя. Певицата вече има издаден един албум с народни песни и по всяка вероятност, новите мелодии ще намерят място в следващия й музикален проект. Тази пролет Валя ни представи и своята версия на популярната родопска народна песен “Стига ми се, момне ле, навдигай”. Тя бе включена в програмата “Празник в “Приказките” 2023”. В началото на септември певицата ни изненада и с още една традиционна народна песен – “Залюбих, мамо, три моми”.

Но най-голямо вълнение и радост Валя получи преди броени дни по време на свой концерт в турския град Бурса. За да бъде по-близо до публиката тя дори взе уроци по турски език като за това се довери на своя приятелка. Близо 10-хилядната публика оцени жеста и бурно аплодира изпълнителката на Музикална компания “Пайнер”.

“Всички буквално пееха с мен, а накрая се струпаха и настана истинска канонада от селфита и прегръдки“, не крие радостта си Валя. - Публиката показа топлина и уважение. Хората ми дадоха невероятен заряд, а аз им отвърнах с моя темперамент и букет от разнообразна музика“.

Специално за този концерт в Турция Валя селектира сетлист с най-емблематичните евъргрийни в творчеството си. А за да уважи местната публика, подготви и специален репертоар на езика на домакините. Може би и заради това певицата получи достойно отразяване в турските медии, където ласкаво бе наречена „обичаната изпълнителка от Балканите“.

КАТЕГОРИИ