Валя с нов албум за празниците

Валя с нов албум за празниците

Дългоочакваният фолклорен албум на Валя вече e факт. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници, певицата поднесе на своите почитатели албума “Фолклорна огърлица”. В него са включени 16 песни от различни фолклорни области. Сред тях са хитовите мелодии “Не се карай, стара ле мале”, “Елено моме”, “Девет планини”, “Охридското езеро” и много други. Освен добре познатите хитове на Валя във фолклора, място са намерили и четири чисто нови записа. Една от новите мелодии е написана изцяло от Валя и това е “Дъще моя”. Песента е по текст и музика на изпълнителката и е в размер 9/8. Останалите нови сингли са “Руска си вода налива”, “Залюбих мамо три моми” и “Зайди, зайди”, в която инструментално участие на кавал, като гост музикант, взима и брата на Валя.
Най-нетърпеливите почитатели вече отправиха поздравления към певицата за албума в нейния личен инстаграм профил.

“Създавах песните в този албум като бисерни мъниста през всичките години и затова ги събрах в една огърлица, “Фолклорна огърлица”. Надявам се, че всеки ще намери своята песен в него и ще успея да докосна сърцето му. Останаха много песни, които не успяха да се поберат в албума, но обещавам, че ще има още много фолклорни албуми, в които ще бъдат включени“, споделя певицата.

Валя е позната на меломаните още от началото на музикалната си кариера и като изпълнител, който добре изпълнява народни песни. В първия си албум от 2001 година – “Искам всичко”, тя включва добре познатата тракийска песен “Седнал ми Дамян да яде”, последвана в годините от още много записи на фолклорни песни и цели програми.
“Фолклорна огърлица” е много специален албум за Валя, защото в него има много работа и любов. Дискът вече може да откриете в мрежата на еMAG.

КАТЕГОРИИ