Ваня: Осъзнах, че трябва да бъда себе си и да правя това, което аз усещам

Ваня: Осъзнах, че трябва да бъда себе си и да правя това, което аз усещам

Ваня дава старт на новия сезон на “Автограф“. Певицата казва, че по принцип в живота, където и да отиде, носи на хората късмет. Затова тя е убедена, че като първи гост ще бъде на кадем и ще донесе много късмет на предаването и на зрителите. Изпълнителката разказва, че е имала много динамично лято откъм работни ангажименти.

“Общо взето с Дамян не ни остана много време за почивка. Щастлива съм, че последната ми песен “Богиня“ се хареса много от почитателите. Тя е кавър на песен на моя колега Щилян и тъй като ми е много любима още преди да започна да се занимавам професионално с музика, реших да й дам нов живот. Песента се приемаше много добре по моите участия. Не обичам да говоря високопарно за себе си, но хубаво ми е и добре се чувствам от този факт. Възродихме един ретро хит, който хората приеха много добре. Говорила съм с колеги композитори, които казват, че в момента има глад на подобни песни с по-ретро звучене и това може само да ме радва“, казва Ваня.

Пред водещата Галя Димитрова изпълнителката споделя, че напоследък много нейни колеги се връщат към по-стари песни и им придават едно по-различно звучене. Казва, че и в музиката е така, както в модата. Постоянно нещата се въртят и всяко ново нещо е добре забравеното старо.

“Освен това си мисля, че музикалният пазар не само в България, но и по света стана много динамичен и много комерсиален, и до някаква степен хората се научиха да отсяват и да търсят по-различното. А специално за поп фолка в България трябва да признаем, че през последните години тръгна в съвсем друга посока. Всеки иска да прави нещо модерно, да е актуален и като види, че тази схема работи при даден колега, иска и той да направи същото. В случая най-вероятно пак така ще стане. Ще се зададе тенденцията за ретро звученето, което няма лошо в края на краищата. Това си е поп фолк, ние сме на Балканите“.

Певицата оценява 2018-та като силна година. Попаднала е на  хубави песни и най-накрая е намерила посоката. Явно при нея е трябвало по-късно да  се случи това, да се полута, докато намери правилния път.

“Осъзнах, че трябва да бъда себе си и да правя това, което аз усещам, искам и смятам за правилно. Преди винаги съм слушала странични хора. Дамян ако щеш ме е водил в една по-различна посока. И нали знаеш, в един момент, когато спреш да гониш някакви цели, а просто правиш нещата, защото така ти харесват и така ги усещаш, те се получават. Когато не съм сигурна в себе си, тогава залитам и тръгвам да се водя по някой друг. Но когато съм убедена в нещо и съм в добра кондиция чисто емоционално, винаги се доверявам на моите усещания, които не са ме подвеждали“, казва още Ваня в “Автограф“.

КАТЕГОРИИ